Виробництво

Сучасний маслоекстракційний завод Olivia знаходиться у селі Бездрик Сумської області, Україна.

На заводі встановлено високоефективне обладнання, а усі технологічні процеси відповідають світовим стандартам із чітким дотриманням екологічних норм.

Наша перевага
у технологічно ефективному виробництві

Основні етапи переробки насіння

1

Вхідний контроль

Відбір лабораторією компанії найякіснішого насіння

2

Очищення

Елеваторне обладнання дозволяє відокремити від насіння сміття, та інші домішки. На зберігання і переробку поступає лише повністю очищене насіння.

3

ОБРУШЕННЯ НАСІННЯ

Найважливіший етап, який включає відділення лузги від ядра для отримання шроту найвищої якості, що є також сировиною для забезпечення енергією і нашого заводу.

4

СМАЖЕННЯ

Процес відбувається при температурі 100-110° С у спеціальних жаровнях. Спеціальні технології смаження забезпечують максимально ефективний віджим пресового масла та формування якісної макухи.

5

ПРЕСУВАННЯ

На сучасних пресах із насіння соняшнику виробляється олія першого віджиму та макуха для подальшого екстрагування.

6

ЕКСТРАКЦІЯ МАКУХИ

На цьому етапі відбувається виробництво шроту – цінної кормової добавки.

Грануляція
лушпиння

Створення енергоефективного твердого палива з лушпиння соняшника, отриманого на етапі переробки насіння.

 

Фільтрація
пресової олії

Передбачає очищення олії від частинок насіння та інших дрібних фракцій.

 

Грануляція
шроту

Необхідна для покращення структури шроту, збільшення термінів його зберігання та економії площі складських приміщень.

 

РАФІНАЦІЯ ТА ДЕЗОДОРАЦІЯ

Передбачає отримання олії високої якості практично без запаху і кольору, завдяки очищенню сирої олії від різноманітних домішок, пігментів, та воскоподібних речовин.

Зберігання готового продукту

Виробництво обладнано сучасними складами зберігання продукції.

Етапи контролю якості

Вхідний контроль сировини Для виробництва соняшникової олії ми використовуємо насіння соняшника, що за своїми органолептичними, фізико-хімічними та показниками безпеки відповідає ДСТУ 4694 та ДСТУ 7011. Перед початком завезення фахівці нашої лабораторії відбирають зразок насіння соняшника згідно з ДСТУ 4601 для проведення дослідження в акредитованих лабораторіях.
Повторний контроль сировини У разі відповідності зразка насіння вимогам ДСТУ з кожної транспортної одиниці відбирається проба насіння для повторного дослідження.
Архів контрольних зразків Відібрані зразки зберігаються в лабораторії протягом 3 місяців.
Контроль кожного етапу виробництва
Контроль готової продукції Аналіз за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками згідно з ДСТУ, ISO 22000 та НАССР.
Лабораторні дослідження

Сертифікати

Ми забезпечуємо найвищу якість виготовленої продукції, що відповідає стандартам світового рівня.
Етапи контролю якості забезпечуються власною атестованою лабораторією та включають контроль сировини, виробництва та готової продукції.